2020-10-16 10:00:53

Učenici 8.b i 8.d obilježili Međunarodni dan pješačenja

Jučer, 15. listopada 2020., na satu Tjelesne i zdravstvene kulture obilježili smo Međunarodni dan pješačenja u velikoj sportskoj dvorani naše škole.

Međunarodni dan pješačenja obilježava se 15. listopada sa ciljem razvijanja svijesti o potrebi kretanja, odnosno pješačenja kao najjednostavnijeg oblika očuvanja i unapređenja zdravlja. Nakon uvodne prezentacije o dobrobiti pješačenja na fizičko i psihičko zdravlje, učenici 8.b i 8.d definirali su i što je nordijsko hodanje te se upoznali s pravilnim načinom korištenja pripadajućih štapova. S obzirom da se 15. listopada obilježava i Dan bijelog štapa, na taj način osvijestili smo i potrebe slijepih i slabovidnih osoba.

 

 

Tijekom nastave Tjelesne i zdravstvene kulture radili smo atletsku disciplinu sportskog hodanja, pa su djevojčice i dječaci odlučili odmjeriti snage natjecanjem u brzom hodanju. Proglasili smo pobjednike te zaključili kako i minimalnom fizičkom aktivnošću možemo popraviti raspoloženje, smanjiti stres, povećati samopouzdanje i unaprijediti kvalitetu života.

 

Učiteljica Lidija Martinčić


Osnovna škola Grgura Karlovčana Đurđevac